Η ιστοσελίδα έχει σκοπό την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του χωριού μας και παράλληλα να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους του, φιλοδοξεί να ενώσει όλες τις "φωνές" , να αναδείξει το χωριό και την ιστορία του καθώς και μερικά από τα τρέχοντα προβλήματα του

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Το παλιό μπακάλικο του Ανάπηρου






Ένα κατάστημα που ήταν συνδεδεμένο, παλιότερα, με τη ζωή των κατοίκων του χωριού μας , ήταν το μπακάλικο του Γιώργου Παπαδόπουλου ( Ανάπηρου). Σ΄ αυτό το μαγαζάκι χτυπούσε ο παλμός της ζωής των κατοίκων για πολλές δεκαετίες.
Ήταν για την εποχή του ένα αξιόλογο καφεπαντοπωλείο με ποικίλα προϊόντα, από τσιγάρα, τρόφιμα και ποτά έως υποδήματα.
για χρόνια εκεί λειτουργούσε το κοινοτικό τηλέφωνο.... το παλιο μπακαλικο παραπέμπει στο παρελθόν, το παλιό ελληνικό κινηματογράφο,  τον Ζήκο,  αποτελούσε  σημείο αναφοράς, αλλά και σημείο συνάντησης.

4 σχόλια:

  1. Σωτήρης Σωτηρόπουλος Εχω, ξαναγράψει για τον σπουδαίο γλετζε "Ανάπηρο", στο μαγαζάκι του οποίου γνώρισα το 1978, στην τότε ωραία Αγιαννάνα... ´Ομορφες εποχές και στιγμές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να κανω μια διορθωση στο ονομα που πιστευω οτι εγινε λαθος εκ παραδρομης.το ονομα ειναι ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε ανωνυμε ολοι ηξεραν τον αξιολατρευτο πατερα μου οχι με τ ονομα του.δε μας θιγει που ο κυριος Σωτηροπουλος τον αποκαλεσε αναπηρο.ευχαριστω πολυ

      Διαγραφή
  3. νικος παπαδοπουλος16 Νοεμβρίου 2018 στις 11:49 μ.μ.

    το καφενειο και σπιτι του θειου μου Γιωργο Παπαδοπουλο.ΟΙ σκεψεις μου ειναι παντα σε αυτον,με τον πατερα μου Ηλια ησαν παντα δεμενοι και αγαπουσε ο ενας τον αλλο ,πολλους χαιρετισμους στα ξαδελφια μου Νικο Κωστα Ελενη και ΟΛΓΑ τους αγωαπω και οι σκεψεις μου ειναι παντα σε αυτους να εχουν καλη υγεια και προοδο με τις οικογενειές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή