Η ιστοσελίδα έχει σκοπό την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του χωριού μας και παράλληλα να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους του, φιλοδοξεί να ενώσει όλες τις "φωνές" , να αναδείξει το χωριό και την ιστορία του καθώς και μερικά από τα τρέχοντα προβλήματα του

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΑΓΩΝΊΣΤΡΙΑ ΒΙΒΗ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΑ

Χάσαμε την αγαπημένη μας Βιβή Προσκεφαλά. Η Βιβή έφυγε στις 17 Μάρτη του 2016 μετά από μάχη με την αρρώστια που την ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα.
Η κηδεία της Βιβής εγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στον Πύργο
Γεννήθηκε στον Πύργο το 1952. Εργάτρια, από μικρή στη βιοπάλη, έδωσε τις μάχες της ζωής με την περηφάνια που έχουν τα παιδιά της εργατικής τάξης.
Ήταν μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος από το 1990 και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της "Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα", υποψήφια στις μάχες των δημοτικών εκλογών από το 1994 μέχρι το 2006. Στη συνέχεια συμμετείχε και στήριζε σαν υποψήφια την "Ανταρσία στο Δήμο Πύργου". Μετά που πήρε τη σύνταξή της μετακόμισε στο χωριό της, την Αγία Άννα στην Ηλεία, για να λιγοστέψει τα έξοδα. Με τους συντρόφους της Ηλείας συνέχισε τη μάχη της ζωής, αλλά δεν πρόφτασε πάλι να ξεκουραστεί και να χαρεί. Να κάνει τα ταξίδια που ήθελε, μιας και της άρεσε να γνωρίζει νέους τόπους. Η σύνταξη ψίχουλα και το επικουρικό δεν βγήκε και έπρεπε ακόμα να το πληρώνει.
Παρόλα αυτά, πάντα η Βιβή ήταν η πρώτη που θα έδινε τη συνδρομή από το υστέρημά της. Ήταν η πρώτη που θα έλεγε μπορώ, όταν λέγαμε ποιος θα κάνει μια δουλειά. Ήταν η γυναίκα που πάντα έδινε τον εαυτό της, το χρόνο και τις δυνάμεις της για τους άλλους, τους συμπαραστεκόταν στις δύσκολες στιγμές και ήταν μαζί στις χαρές τους.
Συγκέντρωνε όλα τα χαρίσματα μιας μαχόμενης κομμουνίστριας εργάτριας. Σεμνή και ταυτόχρονα θαρραλέα, μαχητική, ευθύς, ασυμβίβαστη. Στενοχωριόταν, κριτικάρε, δεν το έβαζε κάτω και όσο και να θαύμαζε και να σεβόταν τους «διαβασμένους» είχε το ταξικό κριτήριο και διάλεγε μεριά. Δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω, ακόμα και όταν άκουγε μια αντικομουνιστική εκπομπή, θα έπαιρνε τηλέφωνο στο σταθμό να διαμαρτυρηθεί.
Η Βιβή θα μας λείψει, αλλά πάντα θα είναι κοντά μας, θα είναι το υπόδειγμα μιας ζωής με αγώνα και αξιοπρέπεια.
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση